FC Noaber voor onderwijsinstellingen

Als onderwijsinstelling ben je verantwoordelijk voor het faciliteren van onderwijs. Maar als onderwijs ben je ook een belangrijke spil in het web als het aankomt op het bieden van gelijke kansen en het creëren van maatschappelijke betrokkenheid. Vaak zijn dat echter vaak randzaken en zijn daar (te) weinig middelen voor. FC Noaber biedt de oplossing.

De missie & visie van FC Noaber

De missie van FC Noaber is het bevorderen van de ontwikkeling en groei van jongeren door hen te begeleiden en op te leiden binnen verschillende organisaties en activiteiten. Daarnaast streeft FC Noaber ernaar om verbindingen te leggen tussen verschillende organisaties zoals sportverenigingen, gemeenten en welzijnsinstellingen. Met als achterliggend doel het versterken van de samenwerking en daarmee de gemeenschap in zijn geheel.

Van, voor, door en met jongeren.

FC Noaber is een unieke organisatie. Wij zijn van, voor, door en met jongeren. Ons team bestaat hoofdzakelijk uit jongeren, zodat we eenvoudig de connectie kunnen leggen met de jongeren. Dat zijn we immers zelf. Zo weten wij maximale betrokkenheid onder de jongeren te creëeren. Dat zetten we ook graag in voor jullie vereniging.

Stimuleer persoonlijke ontwikkeling

Laat de leerlingen zijn of haar talenten ontwikkelen buiten de omgeving van school. Laat ze kennismaken met anderen uit de samenleving, terwijl ze tegelijkertijd de samenleving in zijn algeheel helpen. Dat is het doel van een MDT-traject via FC Noaber. De pijlers van het MDT zijn dan ook:

  • Je doet iets voor een ander of de samenleving.
  • Je leert daarvan iets over jezelf en over je talenten.
  • Je ontmoet andere (leeftijds-)groepen, culturen of soorten mensen.

Via FC Noaber kan worden deelgenomen aan tal van projecten, terwijl de leerling in ruil voor de vrijwillige inzet allerlei trainingen kan volgen om zichzelf te ontwikkelen, zoals bijvoorbeeld een studiekeuzetraining. Zo ontwikkelen de jongeren zich, terwijl ze de samenleving versterken.

Contact opnemen

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jullie onderwijsinstelling? Eén van onze accountmanagers staat je graag te woord! Neem direct contact met ons op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.