FC Noaber voor gemeenten

Hoe kun je als gemeente meerdere maatschappelijke problemen tegelijkertijd aanpakken? Denk dan bijvoorbeeld aan vitaliteit en eenzaamheid. Maar ook aan de betrokkenheid van jongeren binnen de maatschappij. FC Noaber heeft de oplossing.

De missie & visie van FC Noaber

De missie van FC Noaber is het bevorderen van de ontwikkeling en groei van jongeren door hen te begeleiden en op te leiden binnen verschillende organisaties en activiteiten. Daarnaast streeft FC Noaber ernaar om verbindingen te leggen tussen verschillende organisaties zoals sportverenigingen, gemeenten en welzijnsinstellingen. Met als achterliggend doel het versterken van de samenwerking en daarmee de gemeenschap in zijn geheel.

Van, voor, door en met jongeren.

FC Noaber is een unieke organisatie. Wij zijn van, voor, door en met jongeren. Ons team bestaat hoofdzakelijk uit jongeren, zodat we eenvoudig de connectie kunnen leggen met andere jongeren, binnen jouw gemeente. Dat zijn we immers zelf. Zo weten wij maximale betrokkenheid onder de jongeren te creëeren. Dat zetten we ook graag in voor jouw gemeente.

Samen maatschappelijke problematiek aanpakken

Veel gemeenten ervaren problemen met het betrekken van jongeren bij de maatschappij. Daarnaast is het oplossen van maatschappelijke problematiek als vitaliteit, eenzaamheid en geldproblematiek onder jongeren erg lastig voor gemeenten.

De beweegredenen van jongeren zijn lastig te identificeren, het bereiken van de jongeren is lastig en vaak is de capaciteit binnen de gemeente beperkt.

FC Noaber heeft expertise als het aankomt op het betrekken van jongeren, in welke vorm dan ook. Projecten die aansluiten op onze missie pakken wij graag met beide handen aan. FC Noaber kan de brug zijn tussen jouw gemeente en de jongeren binnen de gemeente.

Jongeren betrokken bij de samenleving

Bij FC Noaber staan de jongeren centraal. Wij zorgen voor betrokkenheid van jongeren bij de maatschappij, door jongeren in te zetten voor allerlei projecten en activiteiten. De jongeren maken met bijvoorbeeld vrijwilligerswerk bij verenigingen het verschil voor de samenleving. In ruil voor hun vrijwillige inzet krijgen ze diverse trainingen aangeboden, zo werken ze ook aan zichzelf.

Voorbeelden van projecten

We hebben zowel regionale projecten uitgevoerd, als projecten voor de provincies en individuele gemeenten. Waaronder gemeente Borne, Losser, Enschede en Oldenzaal. Altijd met maar één missie: jongeren het verschil laten maken voor de samenleving én zichzelf.

Contact opnemen

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw gemeente? Eén van onze accountmanagers staat je graag te woord! Neem direct contact met ons op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.