De Noaberdeal

De Noaberdeal is een MDT-project vanuit FC Noaber. MDT is een programma van het ministerie van OCW, in samenwerking met jongeren, maatschappelijke organisaties, scholen, gemeenten en andere ministeries. MDT heeft als doel het versterken van de sociale cohesie, het betrekken van jongeren (van 12 tot 30 jaar) in de samenleving en de talentontwikkeling van jongeren.

De Noaberdeal betekent dat jongeren vrijwilligerswerk doen voor 80, 120 of 160 uur. In ruil daarvoor krijgen ze een kleine vrijwilligersvergoeding en keuze uit diverse trainingen uit de FC Noaber academy.

Oplossen van maatschappelijke problematiek

Jongeren gaan aan de slag met vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk dat maatschappelijke problematiek aanpakt. Dan moet je denken aan onder andere het verhelpen van het jeugdvrijwilligers probleem binnen verenigingen.

Daarnaast voorkomt een MDT-traject ook allerlei andere problematiek, dan moet je denken aan uitsluiting, eenzaamheid, schooluitval of geldproblemen. Dat doen wij door de jongeren die een Noaberdeal zijn aangegaan trainingen aan te bieden.

Jongeren zichzelf laten ontwikkelen

Zoals al gezegd: wij laten jongeren zichzelf ontwikkelen tijdens een Noaberdeal. Enerzijds natuurlijk door de ervaringen die zij opdoen tijdens het vrijwilligerswerk, maar anderzijds ook door de trainingen die wij voor de jongeren verzorgen.

De Noaberdeals

Wij bieden drie verschillende varianten aan van de Noaberdeal. Ze verschillen door de hoeveelheid vrijwillige uren en de hoeveelheid trainingen die daar tegenover staan. Alle drie de varianten duren zes maanden, binnen die tijd moeten de jongeren het aantal vrijwillige uren, afhankelijk van het type, uitvoeren.

Noaberdeal brons
80 uur vrijwilligerswerk en keuze uit twee trainingen.

Noaberdeal zilver
120 uur vrijwilligerswerk en keuze uit drie trainingen.

Noaberdeal goud
160 uur vrijwilligerswerk en keuze uit vier trainingen.

Daarnaast bieden wij ook nog verkorte MDT-trajecten aan. Voor zowel het onderwijs als voor gemeenten. Dat noemen wij MDT-kort. Meer daarover vind je hier.

MDT Proof

Als één van de weinige MDT-organisaties mogen wij met trots het MDT-proof label dragen. Het label staat garant voor het feit dat FC Noaber voldoet aan de kwaliteitseisen vanuit het MDT en alles wat zij voor ogen hebben.

 

Contact opnemen

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Eén van onze accountmanagers staat je graag te woord! Neem direct contact met ons op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

We gaan ook graag aan de slag binnen jouw organisatie. We denken graag met je mee.

Contact opnemen