EHBO- en reanimatiecursus Nicolet Meenderink

De EHBO- en reanimatiecursus wordt gegevens door Red Levens.

Op het moment geven wij cursussen op het gebied van veiligheid. Kenmerkend aan onze lessen is dat deze worden gegeven door mensen met een medische achtergrond. Vaak gaat het om spoedeisende hulp verpleegkundigen, deze mensen weten dus ook echt waar ze het over hebben op het moment dat ze een cursus geven.

Bij FC Noaber geven wij een EHBO- en reanimatie cursus. Wat wij eigenlijk doen is de jongeren klaarmaken voor wanneer ze een ongeluk tegenkomen. We leren wat ze het beste kunnen doen mochten ze een ongeluk tegenkomen.

Bij FC Noaber lopen de jongeren een stage, bijvoorbeeld bij een sportverenging of in de zorg. Wij proberen de trainingen zo goed mogelijk te laten aansluiten op de omgeving waarin de jongeren gaan stage lopen. In de sport focussen we bijvoorbeeld wat meer op sportongelukken en in de zorg dan weer op ongevallen die daar voorkomen.

Het is dan ook mooi om te zien dat de sport deelnemers en zorg deelnemers bij elkaar worden geplaatst, zo kunnen wij de trainingen aanpassen op de stage omgeving.

Wij zouden de jongeren graag willen meegeven dat ze gaan Kijken, Denken en Doen. Eerst moeten ze gaan kijken naar wat er gebeurd is en de juiste vragen stellen om erachter te komen. Dan gaan denken met wat ze het beste kunnen doen en het vervolgens pas echt gaan doen.

Ook zouden wij ze graag willen meegeven dat ze van hun eigen intuïtie gevoel op aan kunnen, jongeren kunnen meer dan ze denken. Ook al bellen ze alleen 112, dan komen ze al een heel eind. 112 biedt namelijk assistentie over de telefoon, stelt de juiste vragen en geeft aan wat iemand kan doen.

Vertrouw dus op jezelf!