FC Noaber goat aait vedan 7 juni 2021

Na maanden van voorbereiding en online werkzaamheden bieden de omstandigheden nu weer de ruimte om voorzichtig onze trainingen ook in de fysieke vorm aan te bieden.

Afgelopen week hebben wij bij 4 groepen jeugdvrijwilligers van RKSV NEO Borne een fysieke vaardigheidstraining afgenomen. In deze training gaan we uitgebreid in discussie met de jongeren over de 3 belangrijkste competenties die horen bij het jeugdvrijwilligerswerk, namelijk: klantgerichtheid, samenwerken en resultaatgerichtheid. Jongeren gaan daarnaast ook het gesprek met elkaar aan vanuit hun eigen ervaringen, wat leidt tot hele interessante en persoonlijke inzichten.

De training, mede ontwikkeld door Heidi Rikkerink, heeft bewezen erg leerzaam te zijn voor de jongeren. De feedback die we krijgen van de jongeren is uiterst positief. Ze vinden het vooral interessant om zich bewust te worden van wat er allemaal komt kijken bij het jeugdvrijwilligerswerk. Binnen elke groep zijn er contrasten te zien, want de een heeft nou net wat meer voorkennis over bepaalde terminologie dan de ander, maar de bewustwording blijft voor iedereen hetzelfde.

We hopen op korte termijn dit verder te kunnen uitrollen en nog meer jongeren te voorzien van een fysieke training! Gelukkig zitten we binnen FC Noaber nooit stil en daarom gaan we vol goede moed verder volgens onze lijfspreuk: “FC Noaber goat aait vedan!”.