Blog mei 2021 21 mei 2021

Het jaar is krap 5 maanden oud en het Noaberteam is sterk aan het groeien. In 6 gemeenten zijn er Noaberteams bestaande uit jongeren in de leeftijd van 14 tot 27 jaar. Inmiddels hebben we het nodige bereikt zowel in het sluiten van Noaberdeals als Noaberdeal Lights.

We zijn inmiddels 150 Noaberdeals verder bij meer dan 10 verenigingen en organisaties. Dit was ons overigens nooit gelukt zonder de steun van diverse fondsen en subsidieverstrekkers. Onder meer ZonMW, de Rabobank Twente Oost, Menzis, diverse gemeenten, het Twents Noaberfonds en de provincie Overijssel steunen ons jeugdvrijwilligerswerk. Wij willen hen hierbij nogmaals danken.

Zoals eerder aangegeven zullen we na de zomervakantie (lees: eind augustus) verder gaan met Noaberdeals. We hebben nog ruimte voor 350 deals. Dus zowel verenigingen als organisaties die jeugdige vrijwilligers hebben of zoeken, kunnen zich bij ons aanmelden via info@fcnoaber.nl. Klik hier voor meer informatie over de Noaberdeal.

Hoewel we hebben moeten besluiten de start van de ‘grote’ Noaberdeals van 80, 120 of 160 uur uit te stellen tot eind augustus hebben we gelukkig sinds enkele weken de Noaberdeal Light. Dit is een ‘lichte’ variant van 32 uur vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk uitgevoerd door jongeren in de leeftijd van 14-27 jaar met een vergoeding van € 2,75 netto per uur. De jongeren voeren activiteiten uit om de negatieve gevolgen van Corona te bestrijden. Dit doen we in samenspraak met de gemeenten Oldenzaal, Dinkelland, Tubbergen, Losser, Enschede en Borne. Per gemeente hebben we ruimte om 100 jongeren mooie activiteiten te laten uitvoeren. Enkele voorbeelden: het rondbrengen van Vrijheidssoep in de gemeente Tubbergen, ouderen helpen met een Ipad-cursus, het organiseren van sportactiviteiten, een Picknick voor ouderen, het organiseren van een trekkertoertocht of het geven van bijles aan basisschoolkinderen. Activiteiten die we vooral in de maanden mei tot en met september gaan uitvoeren.

Met trots kunnen we melden dat ook het ROC van Twente met 42 studenten Sport & Bewegen een bijdrage levert. Top! Tot nu toe doen er ruim 150 jongeren mee aan de Noaberdeal Light. En dat is niet voor niets. Ze vinden het leuk om iets voor een ander te betekenen, zeker in deze lastige tijd. We hebben echter nog plek voor 450 jongeren!Vandaar ook een oproep aan hen om mee te doen. Ben je tussen de 14-27 jaar oud en wil je wat leuks doen voor een ander tegen een kleine vergoeding? Meld je dan aan via deze link.